Вести Македонија Ударни вести

ДЗС: Попишани се 1.813.153 лица

Сподели:

 

Денеска е последниот ден од Пописот 2021. Попишувањето тече со очекуваниот интензитет, информираат од ДЗС.
 
Заклучно со 29.09.2021, до 20:00 часот попишани се 1.813.153 лица, 562.110 домаќинства и 822.575 станови.
 
Сите кои не се попишале од било кои причини можат да се попишат во својата општина или во канцелариите на Државниот завод за статистика.
Сподели: