Вести Македонија Статуси Ударни вести

Елизабета Ѓоргиевска: Избегнувајте маски со вентил!

 

Избегнувајте маски со вентил. Низ вентилот, кога издишуваме, во млаз се исфрлаат ситните капки коишто го содржат вирусот! Носете платнени маски (најдобро трослојни) за да се заштитите себеси и сите околу вас од Ковид-19, напиша на својот ФБ профил сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска.

 

Избегнувајте маски со вентил!
Низ вентилот, кога издишуваме, во млаз се исфрлаат ситните капки коишто го содржат вирусот!

 Носете платнени маски (најдобро трослојни) за да се заштитите себеси и сите околу вас од #COVID19.

 Носете медицински маски ако имате: #COVID19, се грижите за лица болни од #COVID19, имате над 60 години, или хронично заболување.

Да останеме безбедни и да се заштитиме од #COVID19.

Чувајте се!

#носимаска #WearaMask #WearAMaskSaveALife

Сподели: