ФБ СТАТУС: ГОРАН ВАСИЛЕВСКИ

Сподели

ajvar10

“За правење ајвар пред зграда, со два нарамоци дрва и двајстина суви прачки, следува инспекција и репнување со 50 € казна. ок.
За коледарско тулумарење пред истите тие згради, со музики, алкохол и вивнати клади од по три-четири кубици огревни дрва, плус нешто палети и гуми, следува известување од телевизиски екипи со вклучувања во живо, посета и дружење со полициска патрола уз чашка-две греана ракија, ем, се разбира, свештеничко благословување по сите тертипи.
и сѐ според истиот закон и односниот член.
колку сме за грев, значи.”

Фб статус, Горан Василевски