Вести Изјави Македонија Статуси Ударни вести

Филипче до Зибери: Вашата изјава е неточна, штетна и пред сѐ неколегијална

 

По повод реакцијата на ДУИ за изјавата на министерот за здравство, Венко Филипче излезе со реакција на својот фб профил:

“Директоре Зибери,

Tоа што сте во изборна кампања не ви дава за право да изнесувате невистини и да ја поткопувате работата и одлуките на Комисијата за заразни болести. Четири месеци градиме доверба и работиме транспарентно. Во ниеден момент не донесовме политички мотивирани одлуки и ова вие добро го знаете. Вашата изјава е неточна, штетна и пред сѐ неколегијална, што исклучително ме загрижува. Моја должност како министер меѓу другото е да го штитам угледот на колегите од комисијата и нивните стручни одлуки. Верувам дека разбирате каква штета нанесувате во овие чувствителни моменти кога заеднички се бориме за иста цел. Го ценам придонесот на сите кои се борат со епидемијата, вклучително и вашиот, но нема да дозволам политичко поентирање на сметка на епидемијата.” – реагираше министерот Венко Филипче.

 

Сподели: