Вести Изјави Македонија Ударни вести

Филипче: Мора да се обезбеди функционален едукативен процес за децата

Сподели:

 

“Апсолутен приоритет е заштитата на здравјето на граѓаните вклучително и на децата во училиште. Мора да се заштити јавното здравје мора и да се обезбеди функционален едукативен процес многу важен за развојот на детето. Имаме навистина тешка одлука која треба да ја донесеме. Епидемијата не може да трае вечно. И ова ќе помине, се може да се надополни освен здравјето” –  изјави министерот за здравство, Венко Филипче.

Апсолутен приоритет е заштитата на здравјето на граѓаните вклучително и на децата во училиште. Мора да се заштити јавното здравје мора и да се обезбеди функционален едукативен процес многу важен за развојот на детето. Имаме навистина тешка одлука која треба да ја донесеме. Епидемијата не може да трае вечно. И ова ќе помине, се може да се надополни освен здравјето.

Gepostet von Венко Филипче am Mittwoch, 12. August 2020

Сподели: