Филипче: Најдобрата превенција е носењето на маска и дистанцата (ВИДЕО)

Сподели

 

Министерот за здравство, Венко Филипче повторно упати апел да се носат маски и да се одржува физичка дистанца.

-“Ниту здравствените работници, ниту здравствениот систем не можат сами да ја ја добијат оваа битка. Мора сите да бидеме свесни дека најдобрата превенција е носењето на маската и дистанцата.Таму каде што се почитувале мерките нема новодијагностициран случај” – изјави министерот Филипче.

 

https://www.facebook.com/filipce.venko/videos/2423687647932959/