Вести Македонија Статуси Ударни вести

ФИЛИПЧЕ: Вклучете се во дискусијата “Менталното здравје и пандемијата од коронавирусот”

Сподели:

 

Министерот за здравство Венко Филипче, на својот официјален фб профил објави дека вечерва ќе има дискусија од аспект на предизвиците со кои се соочуваме од актуелната пандемија.

“Вечерва во 19:00 часот, вклучете се во дискусијата ,,Менталното здравје и пандемијата од коронавирусот – глобални предизвици”.

Сите заедници подеднакво се соочуваат со огромниот предизвик на прилагодување на ваквите физички, социјални, и економски промени, како и на промените во начинот на живот. Дополнителен предизвик претставува и справувањето со стравот од заболување од КОВИД-19 и неговите последици кои може да бидат и опасни по животот, грижата за лицата што ни се блиски, а се особено погодени, и тагувањето по саканите лица поради разделба или изолација.

Прочитајте повеќе за форумот на следниот линк https://uni.cf/3dhnaM7 каде ќе можете да ги пронајдете и линковите како да се вклучите во живо во дискусијата. #КОВИД19 #MенталноЗдравје #Форум”

Сподели: