Вести Македонија Ударни вести

Формирана е Комисија за пренос на техничките уреди и на документацијата од МВР-УБК во ОТА

Сподели:

Владата на Република Македонија на денешната 97-ма седница, донесе одлука за формирање на Комисија за пренос на техничките уреди за следење на комуникации и на техничката документација од Министерството за внатрешни работи – Управа за безбедност и контраразузнавање во Оперативно-техничката агенција (ОТА).

Комисијата има за задача да ја утврди фактичката состојба на техничките уреди за следење на комуникации, како и на техничката документација, кои се пренесуваат од МВР-УБК во ОТА, да изврши попис на сите активни мерки за следење на комуникациите, како и да состави записник за извршената задача.

Формирањето на оваа Комисија е во функција на обезбедување гаранции за соодветна имплементација на законски решенија од кои произлегуваат и обврските Владата на РМ да ги овозможи сите услови за старт на работата на ОТА, до денот на започнување на примената на наведениот закон, односно до 1 ноември оваа година.

Сподели: