“ГАЈРЕТ”: Концерт на Филхармонија посветен на Мојца Седеу

Сподели

 

 Премиерна изведба во Македонија на концертот ГАЈРЕТ, кој е посветен на Мојца Седеу, 9 февруари во Филхармонија

Диригент: Лубнан Баалбаки (Либан)
Солисти : Мојца Седеу – удирачки инструменти
Бурџу Карадаг – неи (Турција)
Ајкут Коселерли – перкусии (Турција)
Програма:
Љ. Бранџолица: Концерт во два става за солист на удиралки и оркестар *
Ф. Саj: „Хезарфен“ Концерт за неи и оркестар оп.39**
А. Дворжак: Симфонија бр. 8 во Г-дур, оп.88, Б.163