Град Скопје: Трајко Славески своеволно ја одложи седницата на Советот на Град Скопје

Сподели

 

Срамно и неодговорно е однесувањето на претседателот на Советот, Трајко Славески кој своеволно ја одложи седницата на Советот на Град Скопје, на која требаше да се гласа за проекти кои се од клучно значење за скопјани, информираат од Град Скопје.
 
Наместо да се разговара за капитални проекти, Славески ја прекина и одложи седницата на која требаше да се најдат неколку круцијални инфраструктурни проекти, проекти кои значително ќе го подобрат животниот стандард на граѓаните на Скопје во неколку населби ширум градот.
 
Славески веројатно чекајќи инструкции од својот партиски шеф денес го блокираше рамномерниот равој на градот кој самиот го промовираше шетајќи од врата до врата со програмата „За Модерно Скопје“ на градоначалничката Данела Арсовска. 
 
ВМРО-ДПМНЕ денес ја попречи реконструкцијата на улицата Калош Дани, која е руинирана, а по која секојденво транзитираат илјадници жители на населбата Момин Поток
 
Славески и ВМРО-ДПМНЕ ги оштетија и карпошани со блокадата на работата на Советот имајќи во предвид дека денес советниците требаше  да гласаат за изградба на две новопланирани улици 1 и 4 и изградба на мега парк во општина Карпош.
 
Чучер Сандево кое повеќе од 30 години е заборавено од сите градски администрации нема да добие реконструирана водоводна и нова фекална мрежа и реконструкција на улици во местата Кучевишка Бара и Бел Камен само поради личните хирови на Славески.
 
Град Скопје апелира Мицкоски навреме да им ги каже инструкциите на своите советници кои очигледно без негов амин не знаат како да гласаат кога станува збор за клучни инфраструктурни проекти во градот. На овој начин граѓаните барем ќе бидат свесни и ќе знаат кој работи во нивен интерес, а кој исклучиво гледајќи го тесно-партискиот и личниот бизнис интерес, додаваат од Град Скопје.