Вести Македонија Ударни вести

Граничниот премин “Евзони” ги отвори па ги спушти рампите

Сподели:

 

Граничниот премин “Евзони” по неколкучасовно работење повторно ги спушти рампите и тоа не само за македонските туку и за сите други странски државјани.

Преку „ Евзони “ ќе можат да влегуват и излегуваат во Грција само нејзините државјани и товарниот сообраќај. Во меѓувреме, Австрија воведе највисоко шесто ниво на предупредување за патување во Македонија како и во останатите земји од Западен Балкан. Станува збор за безбедносно ниво 6, што обично се издава само за земји каде што преовладуваат воени конфликти.

Сподели: