Вести Свет Ударни вести

Харадинај ја поздрави препораката на ЕК за визна либерализација за граѓаните на Косово

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај ја поздрави позитивната препорака на Европската комисија за либерализација на визите за граѓаните на Косово.

Харадинај оцени дека тоа е доказ за напредокот на земјата на патот кон целосна интеграција во евроатлантските структури.

Владата на Косово изрази очекување дека оваа препорака на ЕК ќе биде поддржана и од Европскиот парламент и од Советот на министри со цел слободното движење на граѓаните на Косово во европските земји да се оствари до крајот на оваа година.

Сподели: