Магазин Наука и Технологија

Huawei ја претстави новата платформа HUAWEI AppGallery и визијата за градење безбеден и сигурен мобилен екосистем

 

Визијата на Huawei е да им обезбеди на корисниците отворена, иновативна и лесно достапна платформа за апликации, наречена Huawei AppGallery. Huawei има за цел строго да ја заштити приватноста и безбедноста на потрошувачите, обезбедувајќи им истовремено уникатно и интелигентно искуство.

Постепеното ширење на 5G мрежата обезбедува револуционерно мобилно искуство. Мобилните апликации се клучен елемент за зајакнување на поврзаноста и збогатување на искуството на корисниците, како резултат на зголемената употреба на неколку различни уреди во различни сценарија.

Официјалната платформа за преземање апликации HUAWEI AppGallery сега е во Топ 3 продавници за апликации на глобално ниво. Дистрибуиран е во над 170 земји и региони, со над 400 милиони активни корисници месечно, опфаќајќи најпосакувани и користени апликации и услуги ширум светот.

Визијата на глобалната Топ 3 продавница за апликации

„Заштитата на приватноста е суштината на филозофијата на Huawei“, рече Ричард Ју, извршен директор на деловната група на потрошувачи на „Huawei“. „Приватноста и сајбер безбедноста се врвни приоритети во сите наши деловни активности и строго се спроведуваат во сите фази на нашите производи. Во HUAWEI AppG Gallery повторно поставивме највисоко ниво на приватност и сајбер безбедност. ”

Huawei има стотици милиони корисници ширум светот, што обезбедува цврста основа за развој на екосистемот Huawei. Во комбинација со софтверот и хардверските можности на HMS Core, Huawei е целосно фокусиран на обезбедување најдобро и најиновативно искуство за своите корисници.

За брендот што се искачи на 10-то место на годишната ранг листа на Бренд Финансии во 2020 година, не постојат невозможни работи. Всушност, Huawei инвестира во над 3.000 софтверски инженери во градењето на свој екосистем. Брендот исто така, обезбедува one-stop оперативна поддршка за развивачите, како и финансирање за програмата Shining-Star, што поттикнува иновации.

HUAWEI AppGallery е сигурна платформа од која корисниците можат да преземаат апликации

HUAWEI AppG Gallery обезбедува целосна безбедност и заштита, вклучително и верификација на вистинското име на инвеститорот, како и четворократна проверка на сигурното функционирање на апликацијата. Исто така, HUAWEI AppG Gallery има систем за проверка на возраста, кој има за цел да обезбеди побезбедна околина за децата, како и да го ограничи нивниот пристап до содржини соодветни на возраста.

AppGallery разработи највисоко ниво на верификација за да ги заштити чувствителните информации и доверливоста на корисниците. Обезбедена е целосна контрола врз личните информации на корисникот, како што се биометриските податоци. ЕМУИ им овозможува на корисниците да ја контролираат употребата на апликации. Што е уште поважно, целата база на податоци ќе се чува локално, според регионот на регистрација на секој корисник.

HUAWEI AppG Gallery е место за квалитетни апликации за сите корисници на уредите Huawei

 Huawei работи долгорочно за да го прошири изборот на најпосакувани и користени апликации кои станаа составен дел од дигиталниот животен стил на корисникот за да ги вклучи не само популарните апликации на глобално ниво, туку и кориснички, квалитетни апликации на локално ниво. Во HUAWEI AppGallery, апликациите се поделени во 18 категории, вклучувајќи вести, социјални медиуми, забава и сл., Сите што можат лесно да се забележат. Ако корисникот не може да пронајде одредена апликација, може да го внесе своето име на „листа на желби“ и ќе биде известен веднаш штом се појави на платформата.

Huawei, исто така, им ги претставува на своите корисници најточните и ажурирани новости, благодарение на последното партнерство со еден од најголемите медиуми во Велика Британија – News UK од Велика Британија. Потрошувачите ќе можат да пристапат на статии, радио емисии и ексклузивни содржини од нивните Huawei уреди. Кристина Скот од News UK вели: „Мислам дека е многу добро долгорочното партнерство со Huawei. Мислам дека можеме да донесеме многу повеќе иновации на уредот за да можеме да понудиме неверојатно корисничко искуство “.

HUAWEI AppGallery нуди оптимизирани апликации кои работат на уредите Huawei за да се постигне поиновативно и интелигентно искуство

 Преземените апликации од HUAWEI AppG Gallery се оптимизирани да работат на сите Huawei уреди. Клучен елемент е HUAWEI HiAI, што претставува отворена Al платформа за паметни уреди што ја олеснува и јакне интеракцијата помеѓу софтверските и хардверските ресурси. На пример, апликацијата WPS Office ја користи функцијата интелигентно препознавање HiAI за да постигне супер оптичка резолуција за препознавање текст на фотографии, какви што се скенирани документи и фотографии.

HUAWEI AppG Gallery воведува „Quick Apps“ – искуство на инсталирање со еден допир

Брзи апликации е екосистем на апликации што работи врз основа на неинсталирање. Овозможува одлично корисничко искуство, моќни карактеристики, автоматско освежување на HTML5 страници користејќи многу малку мемориски простор. Исто така, Quick Apps се напишани со околу 1/5 од волуменот на код што се користи за стандардни апликации со Android и со тоа зазема помалку простор – 1 GB меморија е доволна за да изврши 2000 вакви апликации наместо само 20 стандардни апликации.

Корисниците дури можат да ги изнесат иконите од нивните омилени Quick Apps апликации на екранот за лесен пристап. Брзите апликации се користат од над 350 милиони телефони на Huawei. До денес, преку 1700 брзи апликации се објавени на глобално ниво, што е еквивалентно на 200% годишен раст. Паралелно со лансирањето на 5G, Quick апликацијата постепено ќе се шири во повеќе земји и региони.

Huawei ќе ги насочи напорите и работата за изградба на HMS екосистемот и HUAWEI AppGallery, така што ќе може да обезбеди искуство за сите сценарија за своите корисници.

За повеќе информации во врска со HUAWEI AppGallery, посетете на https://consumer.huawei.com/en/mobileservices/appgallery/   

Сподели: