Вести Македонија Став Ударни вести

Хуманитарна акција на Форумот на жени на ДОМ за текстилните работнички

Сподели:

 

Форумот на жени на ДОМ, по повод првомајските и велигденските празници организираше хуманитарна акција за помош на текстилните работнички кои беа најтешко погодени од корона кризата.

“Пакетите со основни прехранбени продукти и средства за хигиена ги предадовме на граѓанското здружение Гласен текстилец кое ќе ги достави до социјално ранливата група жени кои имаат најголема потреба за помош.

Со солидарност и хуманост да градиме општество на еднакви можности, во кое никој нема да биде заборавен”, соопштија од ДОМ.

Сподели: