Спорт

„ИЛИНДЕН КУП 2023“ во општина Илинден

Сподели:

 

Во општина Илинден од 15 до 17 септември 2023 година ќе се одржи меѓународен фудбалски турнир ,,ИЛИНДЕН КУП 2023”, кој е во организација на  Фудбалската школа „Гроздановски“, а под покровителство на Општина Илинден.

На овој меѓународен фудбалски турнир ќе учествуваат околу 120 познати европски, балкански и македонски клубови со деца од 8 до 12 години, а натпреварите ќе се одржуваат на спортските терени во Марино и Кадино.

Општина Илинден ги поканува сите љубители на спортот да присуствуваат на оваа меѓународна фудбалска манифестација која се одржува за прв пат во нашата Општина.

 

Сподели: