Вести

Истанубл – Во терористичкиот акт оштетен Истанбулскиот Универзитет и Şehzadebaşı џамијата

Сподели:

13394054_1732703430280280_5985657622317827805_n

Терористички напад во Истанбул го оштети Истанбулскиот универзитет и повеќето историски градби. Според последните извештаи, 11 лица се мртви, а 36 се повредени поради експлозијата од бомба која била контролирана од далечински управувач.

Овој напад го оштетил и универзитетот во Истанбул и 460 години старата Şehzadebaşı џамија, која била изградена од светскиот познат архитект Sinan (The Grаnd architect). Обоените стакла на џамијата се скршени, а нејзините ѕидови се сериозно оштетени.

(photos by @ozkandegerhoca and @hukukihaber)

 

13327377_1732703463613610_8961805451244861976_n

Сподели: