Камерон: Заговорниците на „брексит“ ги лажат гласачите

Сподели

15191434513_3939a95277_z

Британскиот премиер Дејвид Камерон ги обвини заговорниците за излегувањето на Велика Британија од Европска Унија дека ги лажат гласачите, но додаде дека не е загрижен дека приврзаниците за останување во Унијата ќе ја загубат трката.

Анкетите даваат мешани прогнози, но обложувачките квоти за одлука за излез од Унијата на референдумот на 23 јуни се смалија од 4:1 на 2:1.

Камерон, кој ја предводи кампањата за останување во ЕУ, рече дека заговорниците за излез од Унијата „прибегнуваат кон целосни невистини за да ги прелажат луѓето да скокнат во темнина“.

Запрашан дали е загрижен дека ќе изгуби, Камерон рече „Воопшто не сум“.

Камерон: Заговорниците на „брексит“ ги лажат гласачите