Вести Изјави Македонија Ударни вести

ИЗЈАВИ: Анѓушев – Каква било измена на даночната политика ќе биде во прилог на граѓаните и стопанството

Сподели:

-“Kаква било промена на даночната политика ќе биде во прилог на граѓаните и на стопанството на Македонија. Измената на даноците нема да се случи без поширока расправа и за неа и медиумите и граѓаните и стопанствениците ќе бидат навремено информирани.”

„До крајот на годината ќе се отвори јавна дебата за евентуално воведување на прогресивна стапка на персоналниот данок на доход. Сите промени ќе се носат транспарентно и со вклученост на јавноста“, се вели во соопштението на Министерство за финансии.

Изјави, Кочо Анѓушев

Сподели: