Вести Изјави Македонија

ИЗЈАВИ – Дамјан Манчевски

Сподели:

damjan-mancevski

–” Една од најголемите придобивки од Договорот од Пржино е формирањето на Специјалното јавно обвинителство, наводно поддржано од сите четири политички партии. Суштинска цел на постоењето на СЈО е да се врати владеењето на правото и правната држава и законот да важи за сите еднакво. Една година потоа, опструкциите на работата на СЈО од страна на власта продолжуваат. Опструкциите се предводени од Никола Груевски и од неговите пропагандни гласила.”

Сподели: