ИЗЈАВИ – Ваутер Пломп

Сподели

132804507-11770

“Мора да се почне со имплементација на реформите, но најбитно сега е да се фокусираме на три принципи на процесот – инклузивност, односно вклучување на сите страни, транспарентност и одговорност. Соработката меѓу двете земји е интензивирана поради претседателството на Холандија со ЕУ, но и поради грижата за иднината на Македонија.

– Холандија го прави ова бидејќи сме загрижени за Македонија и најмногу бидејќи сакаме да ја видиме Македонија да успее на патот на евроатлантската интеграција и да стане членка на ЕУ и на НАТО. “