ИЗЈАВИ: ДИМИТАР БОГОВ

Сподели

Dimitar-Bogov

“Курсот на денарот е стабилен, нема дилеми за инфлација, гарантираме дека нема да има потреси за извозниците. Она што најпрво треба да направиме е да ја стабилизираме домашната политичка ситуација и да ги намалиме ризиците на домашен план. Кога сме во бура, се гледа кој има цврста куќа, а кој не – додава Богов. Брексит нема да се одрази на девизниот курс и сигурноста на банкарскиот сектор, но кредитирањето ќе биде намалено.”