Вести Македонија Став Ударни вести

ЈСП апелира: Во автобус граѓаните да носат заштитна маска

Сподели:

 

Сите граѓани, корисници на јавниот превоз да се придржуваат на препораките за заштита од Ковид – 19 при користење на превозот, односно во автобус да носат заштитна маска, апелираат од ЈСП.

Единствено, со одговорно однесување на секој поединец, а имајќи во предвид дека превозот секојдневно го користат илјадници граѓани, може сите да придонесеме во борбата против ширење на вирусот.

Очекуваме дека нашиот апел ќе биде добронамерно прифатен и применет во интерес на колективното здравје.

Сподели: