Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Калајџиев: Сакаат да го закопаат СЈО, се става клуч на врата, а сите молчат

 

“Сите сакаат да го закопаат СЈО, се става клуч на врата, а сите молчат. Останатите обвинители фаќаат сеир, предметите ќе се предадат, а никој не се секира за исходот. Oдлуката на Јанева да се предадат сите предмети е незконска” – изјави за Фокус проф. Гордан Калајџиев и додаде”

-“Предметите не се ниту на мајка и, ниту на татко и, не ги донела од Гевгелија, па да ги предава. На овој начин само ќе се развлечат, кој знае во чии раце ќе завршат. Згора на сѐ, адвокатите на обвинетите ќе ја спорат законитоста”, вели Калајџиев.

Сподели: