Спорт

Канада забранува влез на НБА и НХЛ ѕвездите – На повидок голем спортски скандал!

Сподели:

Ситуацијата со пандемијата на коронавирус продолжува да прави големи проблеми ширум светот.

Владата на Канада донесе одлука за забрана за влез во земјата на сите невакцинирани лица од 15 јануари.

Како што е наведено, одлуката важи без исклучок.

Тоа практично значи дека дури и НБА и НХЛ ѕвездите од Америка кои се преселуваат на територијата на Канада поради натпреварите во овие лиги, ќе добијат забрана за влез на територијата на Канада доколку не се „целосно вакцинирани“…..

The post Канада забранува влез на НБА и НХЛ ѕвездите – На повидок голем спортски скандал! appeared first on Спорти.

Powered by WPeMatico

Сподели: