КЕКЕНОВСКИ: За осумтемината и Мицкоски

Сподели

ЗА ОСУМТЕМИНАТА И МИЦКОВСКИ

Што се крие зад јавно искажаното од страна на Мицковски дека е можно враќање на осумтемина фарисеи во партијата?
1. Доказ дека нема ништо свето, битен е само личниот интерес?
2. Доказ дека во политиката сите идеали и принципи се изгубени?
3. Доказ дека се било фингирано?. Ем некои пратеници и нивни блиски да се спасат од долгогодишна робија за сторени тешки кривични дела, ем да да го поддржат Преспанскиот договор и промена на Уставот, ем да спечалат некоја паричка плус, ем да одглумат лудило и сега да гласаат за поднесените амандмани за Законот за СЈО и на крај повторно како ништо да не било, онака ,,братски и сестрински” да си се бакнат и прегрнат и повторно да глумат непријатели на Заев?
МАКЕДОНИЈА НАВИСТИНА ДА ТИ БИЛА ЧУДЕСНА ЗЕМЈА! ДО ЛУЃЕТО ЌЕ ДА Е.

ФБ статус, Јове Кекеновски