КинеНова 2021 – Распоред на проекции во живо во Кинотека

Сподели

 

Програма на КИНЕНОВА – ФИЛМТРИРАЊЕ за Кинотека
 
28-ми октомври (четврток)
Кинотека на Северна Македонија
17:15 часот – ТЕТОВИРАЊЕ / TATOO на Столе Попов – 132min
20:00 часот ЦВЕЌИЊА НА ВОДА / FLOWERS OF THE WATER, Тања Балаќ / Tanja Balakj – 26min
 20:26 часот – ГАЛАКСИЈАТА АНДРОМЕДА / ANDROMEDA GALAXY на Море Рача / More Raca – 70min
(МЕЃУНАРОДНА КОНКУРЕНЦИЈА)
 22:00 часот PAW LAW на Тамара Котевска / Tamara Kotevska -19min
 22:20 часот – ДРУГАТА СТРАНА НА РЕКАТА / THE OTHER SIDE OF THE RIVER на Антониа Килиан / Antonia Kilian – 91min
(МЕЃУНАРОДНА КОНКУРЕНЦИЈА)
 
29-ти октомври (петок)
Кинотека на Северна Македонија
 17:00 часот СКОПЈЕ ГАБРОВО / SKOPJE – GABROVO, на Иванка Апостолова Башкар, Теа Беговска / Ivanka Apostolova Bashkar, Tea Begovska – 20min
 17:30 – СЕНКИ / SHADOWS на Милчо Манчевски / Millcho Manchevski – 129min
 20:00 часот СИТЕ ЌЕ УМРЕМЕ / WE ARE ALL GOING TO DIE на Сашко Потер Мицевски, Sashko Potter Mıcevskı – 25min
 20:25 часот – СОЛЧЕНЦЕ ЗАХАЈА / СОНЦЕТО ЗАОЃА на Стефан Красиќ / Stefan Krasic – 54min
(МЕЃУНАРОДНА КОНКУРЕНЦИЈА)
 21:30 часот – BEGINNING / ПОЧЕТОК на Деа Кулумбегашвили /Dea Kulumbegashvili – 125min
(МЕЃУНАРОДНА КОНКУРЕНЦИЈА)
 
30-ти октомври (сабота)
 Кинотека на Северна Македонија
 17:30 часот КАСАПОТ/ THE BUTHER на Илчо Царовски / Ilcho Carovski – 20min
18:15 – ЏГАН / AMOK на Вардан Тозија / Vardan Tozija – 100min
20:00 часот НЕСИГУРНА СМРТ / UNCERTAIN DEATH на Петар Џуровски / Petar Dzurovski – 20min
20:20 часот – THE LAST BATH / ПОСЛЕДНО КАПЕЊЕ на Дејвид Боневил / David Bonneville – 95min
(МЕЃУНАРОДНА КОНКУРЕНЦИЈА)
 22:00 часот – PARI / ПАРИ на Сиамак Етемад / Siamak Etemadi – 100min
(МЕЃУНАРОДНА КОНКУРЕНЦИЈА)
 
31-ви октомври (недела)
Кинотека на Северна Македонија
 18:00 часот – МЕТРО/SUBWAY на Лук Бесон / Luc Besson – 104 min
(ФОКУС НА ФРАНЦИЈА)
20:00 часот – доделување на наградите од натпреварувачките програми
 20:30 часот – COLLECTIVE/КОЛЕКТИВ на Александар Нанау / Alexander Nanau – 110min
(НАГРАДА ЛУКС)