Алтернатива Настани

Концерт на Туту Ајдиноглу на „Скопско лето“ 2022

Сподели:

 

Во рамки на 43-то издание на манифестацијата „Скопско лето“ 2022 вечерва ќе се одржи концерт на Туту Ајдиноглу – пијано, Нурај Оџакли – наратор, Турција.
 
Туту Ајдиноглу е извонреден талент и исклучителен пијанист. Нејзината дисциплина и совршенство ретко се среќаваат кај некој друг. Пијанистот Туту Ајдиноглу, кој почна да свири пијано на 6-годишна возраст, е академик и пијанист на Државниот конзерваториум на Универзитетот во Истанбул. Таа настапуваше како солист за турската премиера на Концертот на Респиги во модо мисолидио во ИЦЕЦ во Истанбул и ја остави публиката со фасцинација.
 
Пијанистката, која се истакнува со своите уникатни интерпретации и инстинкти да го открие запоставеното и новото, ги отсликува своите интереси како пијанистка со својот широк репертоар и нејзината кариера.
 
Сподели: