Вести Македонија Ударни вести

Љупчо Николовски е нов генерален секретар на СДСМ

Сподели:

 

Љупчо Николовски е новиот генерален секретар на СДСМ, информираше синоќа премиерот Зоран Заев по одржувањето на Централниот одбор, во рамките на кој беа направени смените во партијата.

„Љупчо Николовски нема повеќе да биде министер на Министерството за земјоделство, шумарство и  водостопанство. Тој е еден од поуспешните министри во нашата Влада. Тоа го знаат граѓаните со сите реформи, со сите мерки со сите повисоки цели во земјоделието, новите пласмани кои што ги отворивме. Прави еден чекор назад, се враќа назад во партијата, за да може да помогне“, рече Заев.

Сподели: