Алтернатива Музика и Филм Настани

Македонскиот игран филм “ПРЕЕКСПОНИРАНО” во Кинотека

Сподели:

 

Мајската програма на КИНОТЕКА, започнува со новиот македонски долгометражен игран филм ПРЕЕКСПОНИРАНО (Things Unsaid) на Елеонора Венинова (Eleonora Veninova), со Благој Веселинов, Камка Тоциновски и Сара Климоска (Blagoj Veselinov, Kamka Tocinovski, Sara Klimoska) во главните улоги.
 
Дебитантскиот филм на Венинова ја раскажува сторијата за проблематична тинејџерка која ја нарушува кревката рамнотежа на една брачна двојка откако доаѓа кај нив на гости на неколку дена, кога ќе мораат да ги преиспитаат односите во нивниот брак.
 
2 МАЈ (ВТОРНИК), 18:00 ч.
4 МАЈ (ЧЕТВРТОК), 18:00 ч.
6 МАЈ (САБОТА), 20:00 ч.
8 МАЈ (ПОНЕДЕЛНИК), 20:00 ч.
9 МАЈ (ВТОРНИК), 18:00 ч.
10 МАЈ (СРЕДА), 18:00 Ч.
11 МАЈ (ЧЕТВРТОК), 18:00 ч.
Сподели: