Вести Изјави Ударни вести

Макрадули: ДУП-от во Центар има мораториум – зградата кај ГТЦ не може да се гради

Сподели:

 

– “Според изјавата на градоначалникот на Општина Центар не мислам дека е се поизвесно градењето на таа висококатница. Во овој момент, тој ДУП има мораториум и согласно тоа, во овој момент не постои начин како да се издаде дозвола за нешто што е во рамки на некој план кој има мораториум. Правилникот е готов и тој ќе биде објавен деновиве. Така што задачата на министерството да се грижи за бројот, површината и зеленилото ќе биде спроведувано согласно закон.”

Изјави, Јани Макрадули

Сподели: