Вести Изјави Ударни вести

Микаела Блум: САД верува дека РС Македонија заслужува датум за отворање на преговорите

 

-” Владата на Соединетите држави силно верува дека Северна Македонија заслужува датум за отворање на преговорите во најскоро можно време. Ние ја зедовме предвид изјавата од состанокот синоќа и сме охрабрени дека ЕУ ќе донесе одлука Северна Македонија да ги отвори пристапните преговори оваа година.”

Изјави, амбасадор на САД,  Микаела Швајцер-Блум 

Сподели: