Вести Изјави Македонија Ударни вести

Мицевски: Џафери да ја врати информацијата до Владата – пратениците добиле само еден лист

Сподели:

 

Претседателот на Собранието Талат Џафери да ја врати Информацијата за предлог преговарачката рамка до Владата како нецелосен документ бараат од ВМРО-ДПМНЕ. Координаторот на оваа пратеничка група Никола Мицевски вели дека она што вчера го добиле од Владата е навреда за целото Собрание бидејќи наместо да го добијат цел пакет на документи особено билатералниот Протокол, се што имаат само еден лист материјал. Тој ги повика пратениците од власта да не гласаат за преговарачката рамка.

„Ова е целиот материјал кој што Владата го испрати за одлучување во Собранието врз основа на која што треба пратениците да се изјаснат за иднината на Република Македонија. И никаде во испратениот материјал ги нема документот Заеднички став за Европската унија, Предлог преговарачката рамка на Европската унија, односно општиот став на Европската унија, предлог заклучоците на Советот како и најглавниот, најбитниот документ билатералниот ПРотокол помеѓу Македонија и Бугарија за кој што и министерот Османи и министерката Генчовска изјавија дека е усогласен“, посочи Никола Мицевски.

Сподели: