Мицкоски: Поставени контурите на рамката за коалицискиот потенцијал

Сподели

Претпладнево претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски одржа состанок на кој, како што изјави тој, “ги поставивме контурите на рамката врз која ќе го градиме коалицискиот потенцијал со останатите партии и каде фокусот ќе бидат луѓето на прво место.”

1. Економски силна држава, преку реформи и чекори кој ќе бидат жестока битка за повисок животен стандард.

2. Фронт против криминалот и корупцијата и постигнување на правда.

3. Реализација на стратешкиот интерес за европски интеграции, преку дијалог и исполнување на принципи.

Очекувањата се големи, и одговорноста кон народот уште поголема.”- изјави Мицкоски.