Алтернатива Настани

МНТ: „ДУХ“ на Дејан Дуковски, во режија на Срѓан Јаниќијевиќ

Сподели:

 

МНТ, „ДУХ“ , 11.декември – Автор: Дејан Дуковски, Режисер: Срѓан Јаниќијевиќ
Улоги:
Мара – Гораст Цветковски
Кирил, банкарот – Никола Ацески
Никола, таткото на Марa – Емил Рубен
Аспасија, мајката на Мара -Тања Кочовска
Жанко, братот на Мара – Ивица Димитријевиќ
Марија, жената на Мара – Тина Трпкоска
Попот – Оливер Митковски
Милена, ќерката на Мара – Матеа Јанковска
Николај – Сашко Коцев
Жозефина – Нина Деан
Месарот – Јордан Симонов
Волкот – Тони Михајловски

Пијано: Надежда Рубен
Гитара: Ивица Димитријевиќ

Извршен продуцент: Виктор Рубен
Сценограф: Велимир Жерновски
Костимограф: Лидија Георгиева
Музика: Надежда Рубен, Срѓан Јаниќијевиќ и Ивица Димитријевиќ
Дизајнер на звук и звучни ефекти: Илија Цветковски
Дизајнер на светло: Илија Тарчуговски
Инспициент: Никола Кимовски
Фотограф: Кире Галевски
Дизајнер на плакат: Зоран Кардула
Суфлер: Тања Ивановска
Раководител на работилници: Татјана Христоска
Вајари: Ангел Петровски и Дарко Базерко
Светло – мајстори: Дарко Младеновски, Игор Ѓеоргиев и Горјан Темелкоски
Тон – мајстори: Симон Кипровски и Ненад Трпеноски
Манипуланти на горен и долен погон: Трајче Тасевски и Васко Бојаџиски
Видео оператор: Филип Петровски
Графички дизајнер на програмка: Димитар Димитров
Гардеробери: Валентина Чонкова, Скендер Бериша и Весна Ковачевска
Реквизитери: Соња Крстевска и Лазо Миев
Шминкери и фризери: Бранка Пљачковска и Моника Грковска
Декоратери: Мартин Китановски, Срѓан Павловски, Саво Ивановски и Дејан Стамчевски.

Сподели: