Алтернатива Настани

МНТ: “Говорна мана” – 14. декември

Сподели:

МНТ, “Говорна мана”, 14. декември

Автор: Горан Марковиќ
Режисер: Драгана Милошевски-Попова

Улоги:
Мишел ― Игор Џамбазов
Славица ― Сашка Димитровска
Петар ― Ивица Димитријевиќ
Актерка ― Арна Шијак
Актерка ― Ана Стојановска
Актерка ― Билјана Јовановска


Драматург и стручен соработник: Дејан Дуковски
Сценограф и костимограф: Илина Ангеловска
Композитор: Горан Трајкоски
Дизајнер на светло: Илија Тарчуговски
Извршен продуцент: Симона Угриновска
Лектор: Тодорка Балова
Инспициент: Вукица Александрова
Суфлер: Зорица Благоевска
Тон – мајстор: Александар Арсиќ
Оператор на светло: Радивоје Ресник
Дизајнер на плакат: Горјан Донев
Фотограф: Драган Гајиќ
Реквизитер: Исмаил Баки
Гардеробери: Фиданчо Петровски, Валентина Чонкова и Светлана Апостолска
Фризери и шминкери: Бранка Пљачковска и Моника Грковска
Декоратери: Чедо Димовски и Русе Стефановски

Повеќе информации за претставата
http://mnt.mk/pretstavi/govorna-mana

Билетите се пуштени во продажба на билетарницата во МНТ
*Цената на билетот e 300 ден. и слободен ден за студентите

За подетални информации јавете се на +389.2.3230.304

 

Сподели: