Алтернатива Настани Ударни вести

МНТ: “Не се клади на Енглези”, 03.ноември

Сподели:

МНТ, “Не се клади на Енглези”, 03.ноември
Автор: ВЛАДИМИР ЃУРЃЕВИЌ
Режисер: СИНИША ЕВТИМОВ

Претстава која го третира феноменот „спортско обложување“. Текстот во суштина се занимава со прицините и последиците од истиот. Бескрајно долгата транзициска беда, надежта на пониските социјални слоеви за брза заработка, дегенерација на нацијата итн.
Жанровски претставата е комедија, но во текстот може да се насетат и болните аспекти на девијантната појава, обложувањето. На секундарно ниво оваа претстава ја истражува и границата помеѓу човековата себичност и искреното пријателство.

УЛОГИ
Сашко Коцев – Паун
Оливер Митковски – Пикси
Александар Микиќ – Буле

Сценограф: Илина Ангеловска (мебел – Home by Almak)
Костимограф: Ана Данчевска
Превод: Александар Микиќ
Светло – мајстор: Илија Тарчуговски
Тон – мајстор: Ненад Трпеновски
Инспициент: Никола Кимовски
Фотограф: Драган Гајиќ

Повеќе информации за претставата
http://mnt.mk/pretstavi/ne-se-kladi-na-englezi

Билетите ќе бидат пуштени во продажба на билетарницата во МНТ
*Цената на билетот е 300 денари.

За подетални информации јавете се на +389.2.3230.304

 

Сподели: