Алтернатива Настани

МНТ: РАЗГОВОРИ ВО ЧЕТИРИ ОЧИ

Сподели:

МНТ, 29 ОКТОМВРИ

prets

Автор: Ингмар Бергман
Режисер: Нина Николиќ
Адаптација на текстот: Тамара Барачков

Во претставата „Разговори во четири очи“ централниот лик на приказната, Ана Бергман, се соочува со сопствените избори и одлуки, со последиците од животот во мачниот брак, исполнет со тешкотии, со насилство, со чувство на вина и патење. Така, сликата на една традиционална заедница, претставува и соочување со сопствената историја, минатото и идентитетот.

Играат:
Амернис Нокшиќи Јовановска, Нина Деан, Петре Арсовски, Оливер Митковски, Дарја Ризова, Катина Иванова и Благој Веселинов.

Продуцент:Томи Салковски
Костимограф: Ивана Каранфиловска Угуровска
Сценограф: Сања Аврамоска
Видео и фотографија: Петар Кочишки
Дизајн на плакат: Ника Гавровска
Консултант за избор на музика: Маја Трајаноска

Извршен продуцент: Симона Угриновска
Инспициент: Александар Рајковски
Тон-мајстор: Александар Арсиќ
Дизајн на светло: Дарко Младеновски
Светло-мајстор: Горјан Темелкоски
Светло-мајстор: Игор Митревски
Видео-оператор: Димитар Димитров
Реквизитер: Соња Крстевска
Гардеробер: Фидан Петровски
Фризер: Бранка Пљачковска

Сподели: