Алтернатива Настани

МОТ: МРТВА ТОЧКА – РОМАНИЈА

Сподели:

41-mot-photo_blind-spot-1

27.09.2016, Универзална сала 

Претставата раскажува приказна за млада жена по име Ника (на грчки Ника значи „победа“), која стои колебајќи се помеѓу парализирачката депресија и потребата да продолжи да живее по смртта на нејзиниот сопруг. Во потрага по излез од нејзиниот загушувачки стеснет свет, таа ја напушта работата во банка и наоѓа утеха во бучната индиферентност на улиците на големиот град. Нејзината средбата со една жена на семафор, отвора нова стварност…

Режисер/Director:
Radu Afrim

Сподели: