Вести Македонија Ударни вести

Никола Груевски крена рака да го удри Џафери и го поли со вода (Видео)

Сподели:

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски му ја зема картичката на собранискиот спикер Џафери додека ја отвораше точката за Законот за употреба на јазиците. Груевски се надвисна над него и во моментот кога Џафери го напушти столчето.

Откако Џафери даде пауза и стана да си оди, беше запрен од Груевски, при што дојде до мал физички контакт меѓу нив двајца. Собраниското обезбедување интервенираше.

Сподели: