Николовски: Власта во заминување врши масовен грабеж на ЕЛЕМ и РЕК Битола

Сподели

Власта на СДС и ДУИ на заминување прави масовна пљачка на ЕЛЕМ И РЕК Битола! Целта е да се искраде што сѐ може на заминување!

Тендери се штанцаат на дневна основа, нормално за омилената фирма на белорускиот конзул! – изјави Александар Николовски од ВМРО-ДПМНЕ, и додаде дека дневно десетици камиони носат увозен јаглен!  Тие камиони транзитираат низ Новаци кон РЕК Битола.

Во сообраќајна несреќа при судир на еден од тие камиони со трактор, еден човек го загуби животот. Затоа жителите на Новаци организираат протести за крај на криминалот во ЕЛЕМ и РЕК Битола!

Утре – Понеделник 27-ми мај од 10 часот се случува уште еден таков протест! Жителите на Новаци ја имаат мојата поддршка!

А, за криминалот во ЕЛЕМ и РЕК Битола веднаш по формирањето на Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ ќе започнат соодветни постапки за расчистување!

Криминалците ќе одговараат!

Изјава, Александар Николовски, ВМРО-ДПМНЕ