Нов пункт за вадење на лични документи во Идризово

Сподели

 

Министерот за внатрешни работи, Панче Тошковски во интервју на утринската програма на Слободен печат изјави дека идејата на Народниот правобранител, Владата, и сите оние кои бараат издавање лични документи по брза лента е одлична, но факт е дека МВР располага со две машини.

Во среда ќе се отвори нов пункт за вадење на лични документи биде во Идризово, каде четири лица ќе работат во една смена. Ќе можат да се фотографираат 250-300 луѓе дневно, а кога ќе се воведе втора смена, ќе се фотографираат 500 луѓе, изјави Тошковски.