Вести Македонија

Новковски и Јанкуловски ќе се борат за ректорската позиција на УКИМ

Сподели:

ukim2

Ректорската управа денеска одлучи двајцата кандидати помеѓу кои ќе се избира новиот ректор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ да бидат универзитетските професори Никола Јанкуловски и Ненад Новковски.

Никола Јанкуловски е актуелен декан на Медицински факултет, а Ненад Новаковски е професор на Природно-математички факултет.

Новковски беше министер за образование и наука во владата на Љубчо Георгиевски од 1998 година.

Освен Јанкуловски и Новковски, во трката за ректорската позиција беа и професорите Александар Димитров, Атанас Кочов, Коле Василевски и Елена Думова-Јованоска.

Новиот ректор на УКИМ ќе биде избран на седница на Сентатот на УКИМ на 27 јуни.

http://meta.mk/novkovski-i-jankulovski-ke-se-borat-za-rektorskata-pozitsija-na-ukim/

Сподели: