Алтернатива Настани

Новогодишен концерт на Градски дувачки оркестар во МКЦ

Сподели:

 

Новогодишен концерт на Градски дувачки оркестар во МКЦ, на 15 декември, сала 25 Мај, почеток во 19:30
Влез СЛОБОДЕН
 
Традиционалниот предновогодишен концерт на Градски дувачки оркестар ќе се одржи на 15 декември во сала 25 Maj, со почеток во 19:30 часот.
Оркестарот е формиран во март 2006 година, на иницијатива на Град Скопје и Младинскиот културен центар и во него членуваат професионални музичари и студенти на Факултетот за музичка уметност. Од самиот почеток па сѐ до денес ГДО има настапувано на сите значајни културни манифестации во #Скопје и низ другите градови во државата.
На овогодинешниот празничен концерт ќе биде изведена следната програма:
 
💫A Christmas festival – L. Anderson
💫Forever and ever – arr. Х. Еминовиќ
💫Final count down – J.Tempest
💫What a wonderful World – arr. R.Stitzel
💫Money,Money – arr. Х. Еминовиќ
💫Sir Duke – arr. M.P.Mossman
💫Sway – arr. M.Taylor & Х. Еминовиќ
💫New York,New York – J.Kander
💫One note samba – arr. P. Murtha
💫G.Miller Parade – arr. Rudi Selfert Kresbornn
💫Gipsy song – В.Стефановски – arr. Х. Еминовиќ
💫Proud Mary – arr. Х. Еминовиќ
💫Brazil Samba – arr. Х. Еминовиќ
и 💫Tequila – A.Lokatelli arr. V.Platonovic
Сподели: