Од денеска до 15 јуни „Охрид филм фест“

Сподели

filmski-festival-ohrid

Од денеска до 15 јуни, во Охрид ќе се одржи првото издание на новиот интернационален филмски фестивал „Охрид филм фест“.

Фестивалот ќе почне со проекција на српскиот филм „Од другата страна“.

Во рамките на фестивалот ќе се емитуваат студентски, младински, играни и документарни филмови од Македонија, Србија, Турција, Германија и од други земји.

Проекциите на филмови ќе бидат во просториите на Филмската академија во Охрид.

Од денеска до 15 јуни „Охрид филм фест“