Вести Македонија

Од утре жичарницата и автобусите до Водно продолжуваат со вообичаена работа

Сподели:

 

Од утре, 15 јули, жичарницата и трите автобуски линии до Средно Водно ќе продолжат со вообичаена работа.

Согласно Одлуката за работно време за Жичарницата, таа работи секој ден, освен понеделник и секој последен вторник во месецот, од 10 до 20 часот, при што во период од 19-19.30 часот е последно возење од долу кон врвот, односно во 19.45 часот е последно возење од врвот надолу.

До Средно Водно сообраќаат три линии:

  • 25 (Транспортен центар – Средно Водно), сообраќа секој ден освен понеделник
  • 25А (Автомакедонија – Средно Водно), сообраќа само за викенд и држ.празник
  • 25Б (Дом на печат – Средно Водно), сообраќа само за викенд и држ.празник

Превозот со сите три линии за време на викенд и држ.празник се бесплатни за сите категории патници/граѓани.

Сподели: