Вести Македонија Ударни вести

Oдбиените апликации од годишните конкурси за културата денеска на проверка

Сподели:

По бурните реакции во јавноста околу распределбата на средствата за проекти од областа на културата за 2019 година, денеска во Министерството за култура ќе бидат разгледани сите одбиени апликации на годишните конкурси за финансирање проекти од национален интерес во културата за 2019 година.

Ова го најави министерот за култура Адеми, кој најави дека сите апликации за кои има трошка сомнеж ќе бидат отворени пред јавноста, и сите апликанти кои се одбиени пповторно ќе се анализираат. Доколку се утврдат недоследности, листата на поддржани проекти од национален интерес ќе биде дополнета.

Сподели: