Вести Македонија Ударни вести

Отстранет е споменикот на Александар Велики од скопскиот аеродром

Сподели:

По отстранувањето на таблата на скопскиот аеродром, синоќа беше отстранет и споменикот на Александар Велики.

Споменикот беше поставен во 2011 година и беше подарок од Мурат Орнекол, оперативен директор на ТАВ.

Одлуката за  преименување на аеродромот и на автопатот, е донесена на седница на Владата во почетокот на февруари годинава.

Сподели: