Почина Невена Кочовска музичката дива и вокалистката во групата “Мањифико”

Сподели

 

На 81-годишна возраст денес во Скопје почина Невена Кочовска, музичката дива и вокалистката во групата “Мањифико”. 

 

 

Невена и нејзиниот сопруг Панче како дел од легендарниот “Мањифико”, кој беше познат по обработките на латино-американските хитови, но и староградски македонски песни. “Мањифико“ беа активни на сцената повеќе од 30 години. Во текот на нивното 31-годишното постоење, настапиле во 37 земји, остварувајќи 3.700 концерти, а покрај тоа учествувале и на 600 добротворни настапи.

Вечен и спомен!