Вести Изјави Македонија Ударни вести

Правен факултет нуди бесплатна правна помош на жртвите од насилство и вознемирување

Сподели:

 

Од Правниот факултет „Јустинијан Први“-Скопје информираат дека нудат бесплатна правна помош, информација и совет на жртвите на секој облик на насилство и вознемирување.

-Поттикнати од актуелните, за жал, немили настани кои ја вознемирија целата јавност, Ве потсетуваме дека Правната клиника по казнено право на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје, обезбедува бесплатна правна помош, информација и совет на жртвите на секој облик на насилство и вознемирување, преку иницирање на соодветни постапки пред надлежните органи, велат од Факултетот. 

 

Контакт: kaznenoklinika@pf.ukim.edu.mk или 072 686 592

Податоците и информациите од лицата кои ќе нè контактираат се доверливи! 

Сподели: