Примопредавање на премиерската функција

Сподели

Денеска во 100 часот, во Владата на Република Северна Македонија ќе се реализира примопредавање на премиерската функција помеѓу досегашниот претседател на Владата, Талат Џафери, и новоизбраниот претседател на Владата, Христијан Мицкоски.

По пристигањето, актуелниот и новоизбраниот премиер ќе имаат кратка средба.